HOLA FAMÍLIES!
Avui us porto el recull d'activitats que hem estat fent al llarg d'aquesta setmana dedicada al 25N, el dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona.
És un tema delicat a l'hora de tractar-lo amb infants tan petits, per això, des d'infantil hem volgut fer-li un giro a la nomenclatura i parlar de "bon-tractament", és a dir, de la importància de tractar-nos bé tots i totes.
Per això, vàrem començar amb el conte "Los colores", que es troba dins del llibre "Cuentos para antes de despertar" de Nunilla López i Myriam Cameros. Amb aquest vàrem reflexionar sobre la igualtat i el respecte, vàrem veure com nens i nenes poden i han de jugar a allò que més els hi agradi sempre. I, a més, vàrem trencar amb l'estereotip dels colors rosa i blau atribuïts a nens o nenes. Fins i tot, hem descobert que la mescla dels dos amaga un nou color: el lila. I que, com diu el conte:
"El color lila és un color molt afectuós i molt generós, al qual li encanta cuidar als altres, molt llest i molt valent, que quan té por plora i se li passa, i a més juga al futbol, a les nines i a tot el que li dóna la gana. És per això que el lila viu en totes les persones que trien, lliurement, viure les seves infinites mescles."
Després del conte i de tota la reflexió que aquest ens va oferir, vàrem realitzar una feineta en la qual els nens i nenes varen poder experimentar la mescla dels dos colors.
I amb això li vàrem trobar el sentit a la següent activitat, que va ser estampar les nostres mans de color lila en els llaços que des d'ahir heu pogut veure penjats en diferents punts de la nostra escola per donar suport a la reivindicació de l'eliminació de la violència contra la dona.
I com que els contes són un recurs meravellòs per apropar als infants a diferents situacions i reflexions, vàrem llegir també el conte de "l'Artur i la Clementina". Us deixo el vídeo perquè el pugueu veure a casa, ja que amb aquest conte reforcem la formació de la identitat, el respectar-nos a nosaltres mateixos tal qual som, sense haver d'anul·lar els nostres interessos i personalitats per agradar a la resta. Això suposa respectar-nos i respectar als altres, tractar-nos bé.
Després de la lectura del conte, vàrem tenir una conversa en la qual destacàrem les coses que no ens fan sentir bé i aquelles que si, és a dir, vàrem parlar de situacions que suposen tractar-nos bé i varen sorgir moltes idees, com: donar-nos abraçades i petons (sempre i quan l'altra persona estigui d'acord), jugar junts/es i compartir, ajudar als amics i les amigues quan ho necessiten, però també respectar el seu espai quan estan trists o nerviosos i expressen que volen estar tots sols...
D'aquí sorgeix la titella que portaven els vostres fills i filles ahir, 25 de novembre.
I, per finalitzar la setmana, gràcies a la vostra col·laboració des de casa, hem realitzat aquest mural entre tot el cicle d'infantil (els infants de 3 i 4 anys han pintat les lletres i els de 5 les han retallat) on recollim imatges que representen el missatge central de totes les activitats realitzades al llarg de la setmana: ENS TRACTAM BÉ.
Ha estat una setmana intensa, on hem tractat un tema important que no s'hauria de limitar només a una data concreta, per això... us convido a reflexionar des de casa amb els vostres infants sobre la importància de respectar-nos i tractar-nos bé (a nosaltres mateixos i als altres).
Una forta abraçada, famílies 👋
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada